Ramovi za fotogrfije od trake

Kad sam se preselila u dom na prvoj godinu fakulteta, prvo što sam učinila bilo je da otpakujem ogromnu kovertu napunjenu isečcima iz časopisa. Provela sam celo leto prolazeći kroz razne modne časopise, režući stranice skalperom i spremajući ih tako da bih u bliskoj budućnosti mogla oblepiti celu spavaću sobu sa njima. Uspela sam da dođem rano na dan selidbe kako bih mogla da osmotrim prostor u svojoj sobu i započnem ono što je predstavljalo ekstremni preobražaj. Podrazumeva se da, kad me je zatekla do kolena na modnim fotografijama sa rukama plavim od lepka, moja nova cimerka nije bila previše zadovoljana. Mogao bih reći da je ona, miran tip koja je sa sobom ponela samo jedan poster, bila prestravljen mojim besramnim zauzimanjem zida. Tada sam bila prilično uverena da sam fashionista i ne mogu se odvratiti od vere da su moji ukrasi antikviteti apsolutni vrhunac ukusa. Retrospektivno sam ga mogla malo umanjiti.

Kada sam se godinu i po dana kasnije uselila u svoj prvi stan, uglavnom sam napustila ovaj stil uređenja. Umesto toga, bila sam odlučna da svoj novi životni prostor učinim što odraslijim. Napokon, ovo je bio pravi stan. Opremljen jeftinim ramovima iz prodavnice sve za 95, zakačila sam nekoliko mojih fotografija na zid spavaće sobe. Čak i ako nisu bili skupi prilagođeni ramovi, učinili su da se osećam beskrajno više odraslim.

Zaista, ima nečeg sofisticiranog u kačenju ramova za fotografije na nečije zidove. Možda je to zato što oni daju značaj nekoj nameri, a ne osećanje nasumičnih stvari nabacanih zajedno. Nažalost, mnoge iznajmljeni stanovi i domovi ograničavaju upotrebu ramova zbog pravila koja zabranjuju bušenje zida. Uz to, ramovi mogu biti nezgodni za pomeranje, a ramovi koji nisu iz prodavnice sve za 95 mogu biti prilično skupi.

Kao jeftinu, jednostavnu i iznenađujuće elegantnu alternativu, razmislite o uramljivanju isečaka iz časopisa, fotografija i razglednica sa raznobojnim trakama. Potrošni materijal lagano putuje, može se često menjati i može se nabaviti veoma povoljno. Za više saveta i uputstava za postizanje ovog izgleda, pročitajte u nastavku.

Da biste napravili ove zabavne i elegantne ramove za fotografije od trake, sve što vam treba je nekoliko fotografija za uramljivanje, jedna ili više vrsta ukrasne trake, makaze i skalpel ili slično sečivo. Za tranu smo koristili japansku vashi traku (dostupnu u mnogim zanatskim prodavnicama ili online), crnu traku za maskiranje i traku od bakarne folije. Traka dolazi u svim oblicima, veličinama, bojama i teksturama, tako da pregledajte i pronađite ono što najviše volite!

Kada sastavite svoje materijale, počnite lepljenjem jedne fotografije. Važno je da uramljujete jednu po jednu fotografiju kako biste bili sigurni koliko će vam prostora oko zida ostaviti. Nakon što se slika okačena, uzmite rolnu trake i napravite ram oko fotografije, prilagođavajući veličinu i količinu unutrašnjeg prostora po vašoj želji. Kao što je prikazano na prvoj slici, možete prevazići jednostavan okvir pravokutnika. Promešaj! Ako postoje delovi trake duži od drugih ili se preklapaju na nespretan način, koristite skalpel za pažljivo odrezivanje viška. Lagano pomerajte sečivo preko trake da ne biste ostavili tragove na stvarnom zidu. Ova tehnika je posebno korisna kada pravite ne pravougaone okvire.

Ta-da! To je to! Laganica. Sada skupite malo trake i nekoliko fotografija i napravite sebi nekoliko sličnih ramova. Garantujem da ćete se odmah osećati ležernije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *